10 meditatie ideeën voor stressvermindering.

boostofenergy.nl ­ ­ ­  

Lieve jij,    

Hoe start jij je dag? Laat jij je meteen meesleuren in de haast van de dag? Of begin jij je dag relaxed met echte aandacht voor jezelf? Ik sta altijd een uur voordat ik weg moet op, om het rustig aan te kunnen doen. Even tijd voor mijzelf. Niet altijd, maar wel regelmatig doe ik één van onderstaande meditatietechnieken. Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste en de laatste tip.  

Wat de voordelen van onderstaande tips zijn is dat het zorgt voor stressvermindering, je brengt echt je geest tot rust. En wat je in het eerste kwartier denkt nadat je wakker wordt, neem je mee in de rest van je dag. Verder helpt het ook om je concentratievermogen te verbeteren, je emoties te reguleren en je gedachten en gevoelens beter te begrijpen. En wie weet ga jij er ook beter door slapen!  

Voor welke meditatietechniek ga jij? Wat past het beste bij jou? Probeer het eens een maand vol te houden, elke ochtend, dan zul je merken dat je deze gewoonte ingeslepen hebt in je ritme en ga je het wellicht zonder moeite langer volhouden. Ik wens je veel succes maar bovenal veel ontspanning.   ­    

Meditatietechnieken – tips om te beginnen met meditatie   

1. Ik zelf ben voorstander van Janosh en zijn online activaties. Dit zijn Heilige Geometrie afbeeldingen met muziek die op bepaalde frequenties zijn afgestemd. Je kijkt dan naar de afbeelding met de muziek erbij, als het beeld zwart wordt sluit je je ogen. Kennelijk geeft het ervaren van zo’n activatie hetzelfde effect als 2 tot 3 uur mediteren. Wil je meer informatie daarover, kijk op www.cosmic.care

2. Mediteren gaat ook over rustig adem halen, via je buik. In via je neus en uit via de mond. En hou je adem even vast voordat je weer uitblaast. Maar richt je aandacht op je ademhaling. Tweede manier is dat je jouw ademhaling niet aanpast, laat het zijn zoals je altijd doet, maar leg er wel je focus op. En zo zijn er nog veel meer manieren om te spelen met je ademhaling, maar dit zijn de beginselen. 

3. Nog een manier is om je lichaam te scannen. Begin bij je voeten en eindig bij je hoofd. Wat voel je bij elk deel van je lichaam, focus hierop. Dit kan als je zit, maar je kunt het ook wandelend in de natuur doen. Ik begin daar ook altijd mijn coaching sessies in de natuur mee. Het brengt je van je hoofd naar je hart.

4. Ben in het nu. Wat denk je, welke emoties heb je op dit moment, wat voel je, wat hoor je, wat ruik je, wat zie je? En laat die gedachten er zijn, neem ze waar zonder oordeel.

5. Zoek een meditatie op internet op en luister naar wat er gezegd wordt. Ga mee in hun reis. Zoals deze meditatie voor meer zelfliefde: https://www.youtube.com/watch?v=jUJKlMikopc 

6. Je kunt ook mediteren door naar één punt te staren. Zoals een vlam van een kaars. Probeer met je aandacht daarbij te blijven. Komen er gedachtes, ben je ervan bewust en focus je weer op jouw punt.

7. Ga in gedachten terug naar een moment in je leven dat je je heel gelukkig hebt gevoeld. Of heel relaxed. Bijvoorbeeld een vakantie aan het strand. En blijf een tijd bij dat heerlijke gevoel en laat de beelden (liggend aan het strand, die fijne wandeling in het bos) weer opnieuw door je heen stromen.

8. Voor als je weet waar je chakra’s zitten. De chakra’s zijn jouw energiecentrum, hier kun je ze mee opladen. Leg één hand op je onderste chakra en de andere hand op de chakra daarboven en visualiseer dat de energie heen en weer gaat tussen deze twee chakra’s. Verleg na een minuut of 2 beide handen dan één chakra omhoog. Ben je bij het 7e chakra dan gaat één hand op het 7e chakra en één hand weer op de 1e zodat het prana-kanaal ook energetisch opgeladen wordt.

9. Je hebt vast ook wel van lachmeditatie gehoord. Ga eens lachen, ook al voel je het niet. Lach en probeer steeds meer en harder te lachen. Op een gegeven moment voel je het dan ook. Je gelukshormoon wordt dan geactiveerd.

10. En als laatste, zet een heerlijk muziekje op en ga staan of op een stoel zitten en beweeg mee op de muziek. Begin bij je enkels, laat ze meebewegen. Je knieën, je benen, heupen, bovenlichaam, armen, polsen, vingers, je nek en hoofd en ontspan je kaken. Het is heerlijk om zo je dag te starten, alles even los maken en je te focussen op de muziek.    ­  


Warme groet,

Brigitte Deliën van Boostofenergy.

 

Share this post

Geverifieerd door MonsterInsights