boost of energy logo

Gratis tips.

 

 

Om te houden van jezelf en te geloven in jezelf. Alle in je kracht staan tips staan hieronder op een rijtje voor je.

 

 

Je tweelingzus (of broer) verliezen in de baarmoeder en de trauma's die dat teweeg kan brengen. In je kracht staan tip - januari 2019

 

Het is mij overkomen, een tweelingzus verliezen in de baarmoeder. Hoe ik dat weet? Door een oefensessie met de methode waarmee ik werk. De therapeut speeldeop dat moment mijn overleden tweelingzus en samen zaten we weer in de baarmoeder. De emoties (verdriet, boosheid, in de steek gelaten voelen, ik durf het niet alleen, kan ik het wel?) die ik had op dat moment waren zo sterk dat ik ervan overtuigt ben dat het werkelijk zo gebeurd is. Maar eigenlijk maakt het niet uit of het klopt of niet, ze maakten heel wat emoties in mij los. En daardoor kon ik ze stukje bij beetje los gaan laten.

 

Lees hier verder:

 

 

Ben jij toe aan je kernemotie om verder te (kunnen) groeien? In je kracht staan tip-sept. 2018

 

Drie jaar geleden heb ik er al eens over geschreven, schuldgevoelens (lees het hier terug voor tips en affirmaties). Ik wist echter destijds nog niet dat die emotie de kern was waar alles om draait bij mij. Dat ik vanuit die emotie overal op reageer, mijn muurtje om mij heen had getrokken. Mij zelf tot slachtoffer had gemaakt. Geen fouten durfde te maken.

 

Lees hier verder...

 

 

Voel jij je ook zo vaak slachtoffer? In je kracht staan tip - juni 2018

 

Ik voel me de laatste tijd echt slachtoffer, steeds meer. Mijn praktijk wil niet op gang komen, ik sta altijd in de verkeerde rij bij de kassa, ik heb het altijd gedaan, ik moet ook alles alleen doen etc. etc. Maar ook als ik naar het verleden kijk, zie ik het patroon terug. Ik liet me door iedereen gewoon omlaag halen. Vocht niet terug en als ik dat wel deed, dan kwam het verkeerd over. Het belangrijkste echter is dat ik het nu zie en herken én erken.

 

Lees hier verder...

 

 

Ik krijg ook altijd overal de schuld van. In je kracht staan tip - april 2018

Heb jij dat gevoel ook regelmatig? Gelukkig heb ik dat gevoel nu niet meer, maar wel altijd veel gehad. Ik zie het ook regelmatig als invalleerkracht op scholen, dat dezelfde kinderen steeds ergens de schuld van krijgen. Vaak zijn dat degenen die niks terug durven te zeggen, die zich niet durven te verweren. Of die dat op een verkeerde manier doen door letterlijk van zich af te slaan. En er op een verkeerde manier op reageren.

Lees hier verder...

 

Zei m'n moeder altijd... In je kracht staan tip - november 2017

 

Bovenstaand is de titel van een lied dat Robert Long ooit geschreven heeft. Het staat op zijn CD "achter de horizon".
Hierbij de link van het lied en onderstaand (een deel van) de tekst. ...Zei m'n moeder altijd.

 

Lees hier verder...

 

 

iLeven in onschuld. In je kracht staan tip 29 - december 2016

Heerlijk vind ik het nu de blaadjes weer op de grond gevallen zijn. Bij ons in het park liggen ze gelukkig nog volop en ik vind het zalig om er lekker tegenaan te trappen en ze te horen ritselen. Net zoals ik vroeger deed, toen ik nog kind was.
 
Doe jij dat ook nog weleens of vind je dat niet kunnen nu je volwassen bent? Erg jammer, want we zijn kennelijk afgeleerd om werkelijk onszelf te zijn, spontaan en vrij van wat een ander ervan zal denken.

 

Lees hier verder...

 

 

Tijd om naar binnen te gaan, tijd voor transformatie. In je kracht staan tip 28 - november 2016

Maak vast een nieuw begin, gooi het oude van je af, wacht niet tot 2017, maar start de transformatie nu al!

De seizoenen geven het ons eigenlijk al aan. Het wordt nu donker en kouder weer. Veel mensen kiezen er dan voor om binnen te blijven. Tijd om echt bij jezelf naar binnen te gaan. Welke weg sla ik in, wat laat ik los en wat blijft bij mij.
De natuur, zoals de bomen, geeft het eigenlijk ook aan, gooi al het oude van je af (bladeren en vruchten) en verwelkom het nieuwe (nieuw blad en knoppen).

 

Lees hier verder...

 

 

Durf jij om hulp te vragen? In je kracht staan tip 27 - oktober 2016

Tip: lees het ook als jij wél om hulp durft te vragen, er zal misschien een beter begrip zijn voor degenen om jou heen die het niet durven te vragen.

Ik had laatst een handlezing en Truus van het handlezen kon aan mijn handen zien dat ik moeite heb om hulp te vragen aan een ander. Dat zit er bij mij vanaf de geboorte af aan al in. Nou staat één hand voor het verleden en de ander voor het nu. Je kunt dus je gewoontes wijzigen.
 
Maar hoe komt dat nou dat veel mensen graag de ander een handje helpen, maar zelf geen hulp vragen!  Dat zal bij een ieder een andere oorzaak hebben.

Lees hier verder...

 

Angst voor verandering?! In je kracht staan tip 26 - september 2016

Velen van ons, waaronder ikzelf, hebben moeite met veranderingen. Dat zit er van jongs af aan al in bij mij. Na een gezellig weekend had ik altijd moeite om weer in het ritme te komen. Vriendschappen hield ik koste wat kost vast. En tot voor kort liep ik zelfs nog met een “middeleeuws” telefoontje zonder internet rond.
Maar ik heb het niet over veranderingen op het gebied van dingen om te doen, of nieuwe spullen kopen. Ik heb het over veranderingen in jezelf.

Lees hier verder...

 

Je veilig en welkom voelen hier op aarde. In je kracht staan tip 25 - augustus 2016

De eerste 7 jaar van je leven zijn erg belangrijk om je een gevoel van veiligheid te geven. Om je welkom te voelen hier op aarde. Dit begint eigenlijk al in de baarmoeder van je moeder. Je kunt namelijk haar angsten en stress al aanvoelen. Dat neem je over en zo kom je al ter wereld.

Lees hier verder...

 

 

Loslaten door meer liefde voor jezelf te creëren. In je kracht staan tip 24 - juli 2016

Tjonge, ik ben de afgelopen maanden weer flink met de neus op de feiten gedrukt. Ik ben er nog (lang?) niet. En zal ook de rest van mijn leven hier op aarde aan mezelf aan het werken zijn. Soms is dat vermoeiend en emotioneel maar meestal vind ik het erg interessant. Ik hoorde net overigens dat als het vermoeiend is, dat je dan in de weerstand zit. Je hebt er dan moeite mee om je eraan over te geven. Innerlijk gevecht.

Lees hier verder...

 

 

Geef jij onvoorwaardelijke liefde? In je kracht staan tip 23 - juni 2016

Laatst kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat ik geen onvoorwaardelijke liefde geef. Terwijl ik er toch echt vanuit ging dat ik dat allang deed. Ik weet namelijk ook het belang ervan. Want als je vanuit liefde handelt krijg je er zeker ook weer iets moois voor terug. En dat hoeft absoluut niet van of door dezelfde persoon te zijn waaraan jij je liefde schonk. Toch bleek ik nog niet in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven. Onbewust zat er toch nog wat, niet op het moment van liefde geven maar ik bleek het niet te kunnen toen de liefde van de andere kant uitbleef. Geef jij onvoorwaardelijke liefde aan jezelf en anderen?

Lees hier verder...

 

 

Ont-stressen op een wel heel bijzondere manier. In je kracht staan tip 22 - mei 2016

Heb jij ook een hele waslijst met dingen die je nog "moet" doen van jezelf? Vandaag heb ik ook weer een lijst gemaakt. Ik zie nu al dat ik het niet ga redden. Wat ik dan doe? Nou, dan schuif ik dingen gewoon door naar morgen. En als het morgen weer niet doorgaat dan maar naar overmorgen. Als het belangrijkste wat écht niet kan wachten maar gebeurd is. Belangrijker is het om voldoende rust te creëren voor jezelf.

Lees hier verder...

 

 

Wat kun jij doen na een (terroristische) aanslag. In je kracht staan tip 21 - april 2016

Het is inmiddels alweer wat naar de achtergrond gezakt. Maar wat heeft de aanslag in Brussel met jou gedaan? Ben je bang geworden? Ben je ontzettend boos? Ben je verdrietig? Ben je bezorgd? Hoe voelde jij je? Heb je jouw emoties geuit bij een ander? Hoe dacht die erover? Hebben jullie elkaars emotie versterkt?

Lees hier verder...

 

8 Tips/redenen om perfectionisme af te (willen) leren. In je kracht staan tip 20 - maart 2016

Laatst pas drong tot me door dat ik eigenlijk best perfectionistisch ben of eigenlijk was. In ieder geval voor mijn werkgevers. Als je bij mij thuis komt is dat zeker niet het geval. Waarschijnlijk omdat ik thuis mezelf kan zijn. Ik stond er altijd in met het idee dat als ik ergens voor betaald krijg, ik ook goed werk dien af te leveren. En die stelling heb ik nog steeds. Maar je hoeft natuurlijk niet te overdrijven.

Lees hier verder...

 

Durf jij je kwetsbaarheid te tonen? In je kracht staan tip 19 - februari 2016

Durf jij dat al, je kwetsbaar opstellen? En wat is dat eigenlijk, hoe doe je dat, je kwetsbaar opstellen?

Lees hier verder...

 

Gelukkig 2016, maar wat betekent geluk voor jou? In je kracht staan tip 18 - januari 2016

Elk jaar weer wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar. Maar wat wensen we dan voor de ander? Wat betekent geluk voor jou? Ik denk dat het voor iedereen wat anders betekent. Geluk betekent voor mij nu iets anders dan 10 jaar geleden en ook weer anders als in mijn jeugd.

Lees hier verder...

 

 

Eenzaamheid stopt niet...vanzelf! In je kracht staan tip 17 - december 2015

En we zitten alweer in december. Een maand die voor veel mensen met eenzaamheid te maken heeft. Vaak net wat meer dan normaal. Omdat ze een dierbare verloren hebben en dit een maand met veel feesten is en ook nog eens korte dagen, waardoor iedereen (al vroeg) binnen zit. Omdat je alleen woont, of elke andere reden waardoor jij je misschien eenzaam voelt.

Lees hier verder...

 

Herfst, vaak de tijd voor keelpijnen en verkoudheden. In je kracht staan tip 16 - november 2015

Ik zie het om mij heen weer veel gebeuren, mensen die klachten hebben aan hun keel. Het is er echt de tijd van het jaar voor. Velen denken dan meteen dat het komt door een virus of bacterie en dat is natuurlijk ook wel zo, maar de oorzaak zou weleens ergens anders kunnen liggen.

Lees hier verder...

 

 

Keuzes maken, pfff dat kan ik niet hoor… of toch wel?! In je kracht staan tip 15 - oktober 2015

 

Keuzes maken, de één lijkt het met het grootste gemak te doen terwijl anderen er na uren nadenken nog niet uit zijn.
 
Ook ik hoorde bij die laatste groep. Ik wist nooit wat te kiezen. Bang dat ik de verkeerde keuze zou maken. Altijd aan het twijfelen en ook nam ik de keuzes van de ander mee (tenminste, wat ik dacht wat zij zouden kiezen, of ik vroeg het ze). Het voelde voor mij nooit prettig als ik een keuze moest maken. Ik baalde er ook van dat het mij zo moeilijk af ging.

Lees hier verder...

 

 

Waarom MOET ik zoveel van mezelf en is dat nodig? In je kracht staan tip 14 - september 2015

 

We moeten allemaal zoveel van onszelf. Waarom eigenlijk? Is dat echt noodzakelijk of kan het ook minder? Moet het omdat ik dat zelf wil of voel ik de druk van een ander? En waarom gebruiken we het woordje “moet” zo vaak?

Ook ik moest altijd van alles van mezelf maar ook omdat ik druk van een ander in mijn nek voelde. Nou ja, dacht te voelen want ik heb nooit echt gevraagd of die ander dat ook echt zo wilde. En of er iets ergs zou gebeuren als ik het niet zou doen.

Lees hier verder...

 

 

Hoe positieve woordkeuzes je leven kunnen veranderen. In je kracht staan tip 13 - augustus 2015

Ben jij iemand die altijd de dingen positief ziet? Die altijd positieve woordkeuzes gebruikt? Ik heb grote bewondering voor mensen die deze instelling hebben. Heb je dat vanuit je opvoeding meegekregen? Of juist niet en ben je toen zelf tot de conclusie gekomen het anders te willen doen?

Lees hier verder...
 

Hoe voorkom je teleurstellingen? In je kracht staan tip 12 - juli 2015.

Heb jij dat ook weleens, dat je teleurgesteld bent in iemand? Dat iets niet liep zoals jij in gedachten had?
Of zijn anderen weleens teleurgesteld in jou? Dat jij niet aan hun verwachtingen hebt voldaan?
Dat ligt aan de verwachtingen die je voor jezelf hebt of die een ander van jou heeft. Of die jij aan de ander stelt.
Eigenlijk best lastig om mee te leven, met al die verwachtingen. Want dan kan het alleen nog maar tegen vallen.

Lees hier verder...


Tips en affirmaties bij schuldgevoelens. In je kracht staan tip 11 - juni 2015.

Heb jij er ook weleens last van, van schuldgevoelens?
 
Er is niks mis mee om schuldgevoelens te hebben. Dan ben je je bewust van wat je anders had kunnen doen. Ik denk zelfs dat je het nodig hebt om vooruit te komen in het leven, om van te kunnen leren. Maar je moet er ook weer niet te lang mee rondlopen want dat is geestelijk (depressief worden) en lichamelijk (volgt als je het emotioneel te lang vast houdt en niet verwerkt) niet bevorderlijk.

Lees hier verder...


Weet jij ook door de bomen het bos niet meer te vinden, qua voeding? In je kracht staan tip 10 - mei 2015.

Momenteel is het een hele hype geworden, voeding. Ze hebben het over superfoods, vegetarisch eten, Paleo voeding, raw-food etc. etc. Doe jij eraan mee of zeg je, laat maar.
 
Doe ik eraan mee? Nee, niet echt. Toch let ik wel op mijn voeding. Als je aan jezelf gaat werken zul je merken dat ook voeding een belangrijke rol speelt in het gezond zijn of worden. Nog steeds verandert mijn voedingspatroon. Het is zo’n 10 jaar geleden begonnen dat ik op mijn voeding ben gaan letten.

Lees hier verder...
 

 

 

Ren jij ook iedereen ongevraagd achterna om je hulp te bieden? In je kracht staan tip 9 - april 2015.

Ben jij, net als ik, iemand die anderen graag helpt?
Je ziet dingen die mis dreigen te gaan en dus spring je er alvast tussen om dat voor te zijn?
Je vertelt anderen dat ze eraan moeten denken dat en dat nog mee te nemen of alvast klaar te leggen?
En als ze het niet zelf doen, dan doe jij het maar, want anders wordt het vast vergeten.
Je smeert het brood voor je kinderen om mee naar school te nemen. Je schreeuwt een aantal keer naar boven, met de vraag of ze al uit bed zijn. Je zorgt dat ze op tijd de deur uit zijn zodat ze de bus niet missen, of niet te laat zullen komen. Je denkt aan hun gymtassen. (Dit is normaal t/m 12 jaar, maar daarna kun je ze gerust meer loslaten om ze langzaam naar volwassenheid te brengen.)

Lees hier verder...

 

Nieuwe doelgroep. In je kracht staan tip 8 - maart 2015


Op Facebook was ik lid van drie groepen die tegen pesten zijn, mijn doelgroep voor in mijn praktijk sinds de zomervakantie (nadat ik een marketingcursus heb gevolgd). Ook daar postte ik elke dag dezelfde afbeeldingen als op mijn eigen pagina en in de spirituele groepen. Eén anti-pestgroep gooide mij al vrij snel uit de groep. En laatst gooide ook de tweede groep mij eruit. Tel daar bovenop dat ik bijna geen reacties ontving in die groepen, dan wordt het tijd voor aktie. Ik heb mijn doelgroep gewijzigd. In feite verandert alleen de naam van mijn doelgroep, wat nu is veranderd in "volwassenen die te kampen hebben met een minderwaardigheidsgevoel". Ik heb zelf namelijk lang gedacht dat ik minder waard was dan anderen. Dat mijn mening niet telde. Ik denk ook dat het de tijdsgeest was, de mening van een kind telde niet mee. Nu laten kinderen zich veel meer horen, of we willen of niet, ze vertellen gewoon wat ze op hun lever hebben.

Lees hier verder...

 

 

Zit jij ook vaak in een situatie van onmacht? In je kracht staan tip 7 - februari 2015

Voel jij je vaak onmachtig?

Eind vorig jaar ben ik voor een behandeling bij iemand geweest waarbij onmacht eruit kwam. Kennelijk zit ik daar al een aantal levens mee. Ik stond daar nooit zo bij stil maar nu zij het zo benoemde herkende ik er veel van.

Lees hier verder...

 

Jezelf zijn? Duh, dat ben ik toch al? In je kracht staan tip 6 - januari 2015

Iedereen lijkt het te roepen de laatste tijd. “Ben nou maar gewoon jezelf”.
Ja duh, natuurlijk ben ik mezelf, wie zou ik anders moeten zijn?
 
Hoe bedoelen ze dat nou: jezelf zijn?

Lees hier verder...


Wanneer hou je nu van jezelf? In je kracht staan tip 5 - december 2014


Elke keer als ik naar een therapeut ging hoorde ik hetzelfde. Ga eens meer van jezelf houden. Dat doe ik toch al? Ik ben alleen maar met leuke dingen bezig om te doen, dacht ik dan. En niemand die mij vertelde wat houden van jezelf nu écht betekent. Want kennelijk was leuke dingen doen niet voldoende.

Lees hier verder...

 

 

10 tips om zekerder te zijn over je vriendschappen. In je kracht staan tip 4 - november 2014

 

Heb jij dat ook? Dat jij twijfelt of jouw vriend(in)en wel echte vriend(in)en zijn? Want waarom ben jij meestal degene die het initiatief neemt om contact te zoeken?

Ik had er vroeger erg veel last van. Vaak is er in je leven iets gebeurd waardoor je gaat twijfelen aan jezelf (zoals gepest worden). Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon veel dingen vanuit het negatieve bekijkt.

Lees hier verder...

 

Een hoofd vol dwanggedachtes. In je kracht staan tip 3 - oktober 2014 

Heb jij dat ook? Dat je alleen maar aan dat ene kunt denken? Je wilt wel ergens anders aan denken maar het lukt alsmaar niet. Het blijft steeds terug komen, het houd je zelfs uit je slaap. Voorbeeld: het lukt je maar niet om een baan te vinden, uiteindelijk ga je dan ook denken dat je nooit een nieuwe baan vindt. Of je bent zo vaak afgewezen als persoon dat je jezelf niks waard vindt, je gaat denken dat toch niemand jou als vriend(in) wil hebben. Je vindt het zo erg dat je aan niets anders meer kunt denken.

Lees hier verder...

 

Krijg je energie terug! In je kracht staan tip 2 - september 2014

Toen ik een jaar of 19 was lag ik elke avond na school en later na mijn werk, uitgeteld op de bank. Ik moest echt even liggen en mijn ogen dicht doen om bij te komen. Nooit heb ik er toen bij stilgestaan waarom dat was en hoe ik dat kon veranderen. Mijn ouders vonden het maar vreemd dat zo'n jonge meid zo uitgeteld op de bank lag, dag na dag.

Lees hier verder...

 

Naar de horizon kijken tijdens wandelen. In je kracht staan tip 1 - augustus 2014

 Deze tip vind ik zelf een gouden tip, ik hoop dat voor jou hetzelfde geldt. Hoewel ik me er wel continu bewust van moet blijven.

Het gaat erom dat als je aan het wandelen bent, je naar de horizon blijft kijken! Ik betrap mijzelf er namelijk steeds op dat ik naar de grond vlak voor mijn voeten kijk. Ook anderen zie ik dat heel vaak doen.

Lees hier verder...

 

brigitte delien

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

 

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

 

 

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

 

Facebook Linkedin Twitter

 

 

 

 

 

 

Samen gaan wij jouw minderwaardigheidsgevoel omzetten in een positief zelfbeeld.
brigitte deliën

ik ben liefde

 

GRATIS

meditatie met positieve affirmaties, die je helpen van jezelf te houden.

DOWNLOAD JE MEDITATIE

Tevens ontvang je dan maandelijks een "in je kracht staan tip" in je mailbox, na mijn pauze hierin!.